Tips för att välja snygga profilkläder till din personal

De anställda är ansiktet utåt för ett företag och därav är det givetvis viktigt att de alltid ser presentabla ut. Dock är detta inte det enda som är viktigt. Det är även viktigt att de kläder som de använder är funktionella och enhetliga. Om kläderna är praktiska kan de göra ett bättre jobb. Det är till exempel inte en bra idé att låta snickare arbeta i en kostym, eller om du har ett kontor låta dina anställda arbeta i arbetsoverall. Det finns en del saker man bör tänka på för att ge kunderna ett bra intryck samtidigt som man ser till att kläderna är praktiska.

Se till att allting är enhetligt

Genom att man väljer en enhetlig stil på arbetskläder ser man till att det är enkelt för potentiella kunder att veta vilka det är som jobbar i exempelvis en butik. Det finns dock möjlighet att även ge ut profilkläder som de anställda kan använda på sin fritid. Om du har valt att göra detta bör du se till att det har en mer avslappnad stil och att det är tydligt att de inte jobbar när de har på sig kläderna. Det kan även vara bra att hålla en diskussion med de anställda att även om de är lediga representerar de företaget när de har på sig profilkläderna.

Regler kring profilkläder

Det finns en del regler kring profilkläder som du behöver känna till för att de ska få användas av dina anställa när de jobbar. Om dessa krav inte uppfylls kan de anställda vara tvungen att betala skatt på kläderna i och med att det kan räknas som en förmån i tjänsten. Först och främst för att profilkläder ska kunna vara en bekostnad som företaget tar krävs det att de kan användas i tjänsten. Samt att de är anpassade för tjänsten samt att det är obligatoriskt att använda sig av dessa typer av kläder i tjänsten. När det kommer till profilkläder är det dessutom viktigt att företagets logo och reklam är tydligt så att man inte kan mista sig om hur dessa kläder används.

Undantaget till detta är kläder som uppenbart är arbetskläder. En snickare kommer som exempel inte behöva en logo på ett par snickarbyxor för att få kalla det arbetskläder. Detta i och med att plaggen har en väldigt tydlig funktion och det är saker du bör ha i åtanke. Se till att profilkläderna har en tydlig funktion och underlättar för dina anställda när de arbetar. Om arbetskläderna även skulle kunna lämpa sig för privat bruk är det viktigt att det finns en logo på dessa. Annars kan dina anställda tyvärr få betala skatt på arbetskläderna vilket du givetvis vill undvika.

Dina anställa vet bäst

När det kommer till att välja ut arbetskläder är detta en diskussion du bör ta med dina anställda. De har erfarenhet från golvet och vet bäst vilka typer av arbetskläder de är i behov av och vilka funktioner som skulle underlätta deras arbetsdag. Dessutom har de ofta en klar bild av vad för typer av arbetskläder de skulle känna sig snygga och professionella i. Du vill inte välja arbetskläder som alla dina anställda kommer hata. Det är viktigt att de mår bra när de jobbar. Sätt dig ned med dina anställda och ta diskussionen och därefter tar du ditt beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *